Skip to content

BIAmed®

BIAmed® is een allesomvattend concept dat zich richt op het bereiken van gezondheids- en gewichtsdoelen. Het omvat vier essentiële onderdelen: begeleiding van een diëtist, impedantie meting, maaltijdvervangers en het behouden van balans door aanpassing van het voedingspatroon. Met gepersonaliseerde begeleiding, nauwkeurige lichaamsanalyse, voedzaam en caloriegecontroleerd maaltijdvervangers, en de nadruk op een duurzaam eetpatroon, streeft BIAmed ernaar om mensen te helpen hun gewichts- en gezondheidsdoelen te bereiken en te behouden op de lange termijn.

Begeleiding diëtist

Iedere twee weken een consult waarbij de diëtist deskundig advies geeft over voeding en leefstijl.

BIA impedantie meting

De lichaamssamenstelling wordt d.m.v. een Bio Impedantie Analyse ofwel BIAmeting iedere twee weken gemeten. Deze meting geeft inzicht in de lichaamssamenstelling en laat zien of het programma goed gevolgd wordt. Door middel van elektrische weerstand wordt de lichaamssamenstelling gemeten. Vetmassa geleidt slecht stroom, daarentegen geleidt vetvrije massa juist goed stroom.

De BIAmeting is gemakkelijk en snel uit te voeren. Hiervoor worden zowel op de hand als voet twee elektroden geplaatst, dit zijn stickers die stroom geleiden. De ene sticker meet de weerstand en de ander de reactantie.

Uit de meting komen de volgende resultaten:

  • Vetmassa en vetpercentage;
  • Spiermassa;
  • Vocht in het lichaam, vochthuishoudingHet programma berekent een persoonlijk voedingsadvies, bij twee maaltijdvervangers.Op basis van de resultaten kan de diëtist nauwkeurig de voortgang bijhouden en bijsturen waar nodig.

Maaltijdvervangers

Beginnen met BIAstart
Dit onderdeel bestaat uit twee weken, waarvan de eerste twee dagen er vijfmaal daags een maaltijdshake wordt genomen. Daarna gaat dit over in tweemaals daags een maaltijdshake en één normale maaltijd volgens het advies op de BIA meting uitdraai.

Daarna door met BIAnorm
Na BIAstart gaat het programma verder met BIAnorm. Dit houdt in tweemaal daags een maaltijdvervanger en één normale maaltijd volgens het advies op de BIA meting uitdraai.

Verschil?
Er is geen verschil in samenstelling tussen BIAstart en BIAnorm. Het enige verschil is de hoeveelheid in de potten. Uit BIAstart gaan 34 maaltijden en uit BIAnorm 28 maaltijden gaan.

Gebruik maaltijdvervanger
Gebruik 1 afgestreken schep BIAnorm/BIAstart (+- 15 g) en los deze op in 330 ml magere of halfvolle zuivel.

Gezond voedingspatroon

Heeft u het streefgewicht behaald? Dan kunt u stoppen met BIAmed en weer overgaan op drie maaltijden per dag. Daarbij is het wel van belang dat een gezond voedingspatroon te volgen en regelmatig te blijven meten om te kijken of de lichaamssamenstelling goed blijft.