Skip to content

Gezond afslanken volgens
de schijf van vijf

Ik bied persoonlijk voedingsadvies en begeleiding om u te helpen bij het aanpakken van overgewicht en obesitas, evenals de bijbehorende fysieke gevolgen. Samen zullen we werken aan het opstellen van een individueel plan dat aansluit bij uw specifieke behoeften, doelen en voorkeuren. Mijn expertise als diëtist stelt me in staat om een gebalanceerd dieet te ontwikkelen dat is aangepast aan uw levensstijl, met als doel een gezond gewicht te bereiken en uw algehele gezondheid te verbeteren. Ik sta klaar om u te ondersteunen op uw weg naar een gezondere levensstijl.

Mijn aanpak omvat afslanken met “gezonde voeding” volgens de schijf van vijf. Dit omvat begeleiding bij een dieet waarbij dagelijks de calorie-inname wordt verlaagd, zodat u geleidelijk gewicht verliest. Uw voedingsgewoonten worden hierbij in overweging genomen. Tijdens de begeleiding ontvangt u voedingsadvies en wordt er een BIA-meting uitgevoerd om uw lichaamssamenstelling te bepalen, inclusief gewicht, vetmassa, spiermassa, voedingstoestand en vochthuishouding. Na verloop van tijd plannen we een evaluatieconsult om de voortgang te bespreken.

Lees hieronder meer informatie over de verschillende specialismen bij DiëtistCynthia.

BIAmed®

BIAmed biedt een reeks producten die zich richten op gezond en verantwoord gewichtsverlies, waaronder maaltijdvervangers samengesteld door medisch specialisten. Wat BIAmed onderscheidt van andere maaltijdvervangers is dat hun producten essentiële voedingsstoffen bevatten. Hierdoor kan men vet verliezen zonder spiermassa te verliezen, gemiddeld 1 à 2 kg per week. Ik bied ook de nodige begeleiding om deze producten veilig en langdurig meerdere keren per dag te gebruiken, wat resulteert in een duurzame en effectieve methode van gewichtsverlies.

Diabetes type 1 & 2

Als diëtist speel ik een cruciale rol in diabeteszorg (type 1 en 2). Ik bied gepersonaliseerd voedingsadvies, help bij koolhydraatbeheer, bevorder een evenwichtig dieet, monitor bloedsuikerspiegels en ondersteun bij levensstijlveranderingen voor stabiele bloedglucosecontrole en algehele gezondheid. Samen werken we aan jouw individuele behoeften en doelen.

Medicatie bij diabetes

Insuline zorgt er juist voor dat glucose uit het bloed wordt opgenomen. Bij diabetes reageert het lichaam minder goed op insuline waardoor glucose in het bloed blijft of maakt het helemaal geen insuline meer aan. Wat resulteert in een te hoog bloedsuiker. Er zijn medicijnen die het lichaam helpen om de suiker beter te reguleren.

Voedingsadvies bij diabetes

Een gezonde leefstijl is cruciaal voor diabetespatiënten. Voeding, beweging, slaap en ontspanning spelen hierbij een belangrijke rol. Deze elementen helpen de bloedsuikerspiegel te controleren, gewicht te verliezen en de algehele gezondheid te verbeteren. Door bewuste keuzes te maken op het gebied van eten, bewegen, rust en ontspanning, kunnen diabetespatiënten hun bloedsuiker en gewicht optimaliseren en hun algehele welzijn verbeteren.

Gastric bypass

Ik speel als diëtist een essentiële rol in de begeleiding voor en na een gastric bypass. Voorafgaand aan de operatie help ik je bij het voorbereiden van je lichaam door middel van een specifiek voedingsplan. Na de operatie bied ik begeleiding bij de overgang naar vloeibaar voedsel, de geleidelijke introductie van vast voedsel en het aanpassen van je voedingsgewoonten op lange termijn. Ik evalueer je voedingsstatus, geef advies over voedingsstoffen en help je bij het bereiken van een gebalanceerd dieet. Daarnaast ondersteun ik je ook bij het omgaan met mogelijke complicaties en help ik je bij het bevorderen van een gezonde levensstijl na de operatie.

Low FODMAP-dieet

Het FODMAP-dieet is gericht op het verminderen van symptomen van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) door het beperken van bepaalde koolhydraten (FODMAP’s). Als diëtist begeleid ik je bij het volgen van dit dieet, help ik bij het identificeren van triggers door het vermijden en geleidelijk herintroduceren van hoog FODMAP-voedsel. Het is belangrijk om het dieet onder begeleiding van een diëtist te volgen en niet langdurig op eigen initiatief te gebruiken.